Trendy v prírodnej kozmetike

S pribúdajúcim záujmom o udržateľnosť a zdravý životný štýl sa čoraz viac ľudí obracia k prírodnej kozmetike. Priemysel prírodnej kozmetiky neustále inovuje a prináša produkty, ktoré sú nielen šetrné k životnému prostrediu, ale aj efektívne. V tomto článku sa pozrieme na hlavné aktuálne trendy v prírodnej kozmetike.
 
 
1. Zero-waste balenie
 
Ekologické balenie je už niekoľko rokov v kurze, ale v roku 2024 sa očakáva, že sa zero-waste prístup stane normou. Značky prírodnej kozmetiky budú inovovať v oblasti obalových materiálov, pričom sa zamerajú na kompostovateľné, recyklovateľné a znovupoužiteľné možnosti. Očakávajte viac produktov v skle alebo v obaloch z recyklovaného papiera, ktoré je možné ľahko recyklovať alebo kompostovať.
 
 
2. Lokálne a eticky získané suroviny
 
Spotrebitelia si čoraz viac vážia transparentnosť a etického pôvodu produktov. V roku 2024 sa predpokladá, že značky, ktoré používajú lokálne získané suroviny a podporujú lokálne komunity, získajú na popularite. Prírodná kozmetika obsahujúca lokalizované bylinné extrakty alebo oleje bude vysoko žiadaná pre svoju sviežosť a udržateľnosť. 
 
My, Renovality, si lisujeme svoje oleje sami a máme aj vlastnú pražiareň kávy na dreve. Máme tak všetko pod kontrolou a vo svojich balíčkoch obdržíte čerstvo upraženú kávu a čerstvo vylisované olejčeky.
 
 
 
_VHP6476
 
 
 
3. Probiotiká a prebiotiká v kozmetike
 
Vplyv mikrobiomu na zdravie pokožky je stále viac obdivovaný a probiotiká a prebiotiká sa rýchlo stávajú bežnou súčasťou prírodnej kozmetiky. Tieto zložky pomáhajú udržovať rovnováhu a zdravie pokožky, zvyšujú jej odolnosť a zlepšujú vzhľad. Produkty s týmito zložkami sú ideálne na citlivú alebo problematickú pleť.
 
Už onedlho môžete očakávať takýto krém v našej kórejskej rade! 
 
 
4. Multifunkčné produkty
 
V dnešnej uponáhľanej dobe majú zákazníci tendenciu hľadať produkty, ktoré môžu slúžiť viacerým účelom naraz. Multifunkčná prírodná kozmetika, ako sú balzamy, ktoré možno použiť na pery, líca aj ako krém na ruky, alebo oleje, ktoré slúžia pre vlasy, telo i tvár, sa stanú v roku 2024 ešte populárnejšími.
 
Môžeme odporučiť naše olejčeky, ktoré sú naozaj univerzálne a využijete ich, ako je napísané vyššie, na pleť pokožku tela aj na vlasy: https://www.renovality.sk/kozmeticke-oleje/
 
 
5. Udržateľné a inovatívne technológie
 
Vedecký pokrok umožňuje značkám prírodnej kozmetiky vytvárať inovatívne produkty, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a zároveň vysoko účinné. Napríklad technológia získavania surovín bez zbytočného plytvania alebo využitia zelenej chémie na vývoj bezpečnejších a stabilnejších formulácií bude v roku 2024 kľúčová.
 
Mrknite napríklad na náš Krém proti akné, ktorý obsahuje inovatívne zloženie ACNILYS®: https://www.renovality.sk/pletovy-krem-proti-akne/
 
Ak máte citlivejšiu pleť, ste tehotné alebo dojčíte, je pre vás skvelou voľbou Bakuchiol - náhrada retinolu: https://www.renovality.sk/bakuchiol-face-serum-30ml-anti-age-natural-retinol/
 
 
6. Personalizovaná prírodná kozmetika
 
Trend personalizácie dosiahne aj sféru prírodnej kozmetiky. Spotrebitelia budú hľadať produkty, ktoré sú prispôsobené špecifickým potrebám ich pokožky. Značky môžu ponúkať customizáciu produktov alebo vyvíjať produkty, ktoré je možné upraviť pridaním špecifických aktívnych látok podľa typu pokožky či osobných preferencií.
 
Prírodná kozmetika nie je len trend; je to krok k zdravšiemu a udržateľnejšiemu spôsobu života, ktorý má pozitívny vplyv tak na jednotlivcov, ako aj na celú planétu!