Tradičné kórejské ingrediencie, trend ktorý oslovuje svet

Začiatky estetiky a zdravia

 

História kórejskej kozmetiky siaha tisíce rokov dozadu až do obdobia Silla (57 pred n.l. – 935 n.l.), keď bola krása a starostlivosť o pleť dôležitou súčasťou každodenného života. V tej dobe ľudia verili, že vonkajšia krása je odrazom vnútorného zdravia. Preto sa na výrobu kozmetických prípravkov používali len tie najčistejšie a najprírodnejšie ingrediencie, ako sú bylinné extrakty, med, zelený čaj a rôzne druhy koreňov a kvetov.

 

Jedným z najstarších a najzaujímavejších výrobkov bol "baeykyun", pleťový prášok vyrobený z perál a morských rias. Tento prášok sa používal na zlepšenie tónu pleti a dodanie jasu. Aj kráľovské dvory mali svoje tajné recepty: napríklad kráľovná Inhyeon používala pleťové masky z rozdrvených jadeitových kameňov a lotosových kvetov, ktoré mali pleť osviežiť a omladiť.


S príchodom 20. storočia a západných vplyvov sa kórejská kozmetika začala modernizovať. Po druhej svetovej vojne, keď sa Kórea otvorila svetu, začali do krajiny prúdiť nové technológie a suroviny.

 

Dnešná kórejská kozmetika je synonymom pre inováciu, kvalitu a efektívnosť. Kórejčania sú priekopníkmi v používaní prírodných ingrediencií ako sú šnečí mucín, fermentované zložky, extrakty z čajovníka, morské riasy alebo včelí jed, ktoré ponúkajú širokú škálu benefitov pre pokožku. Tieto ingrediencie sú známe svojimi skvelými účinkami na pleť a dokážu zázraky.


Jedným z hlavných dôvodov, prečo sme sa rozhodli zaradiť kórejské ingrediencie aj do našej kozmetiky je fakt, že je to viac než len trend. Je to filozofia, ktorá sa sústreďuje na prevenciu a dlhodobú starostlivosť o pleť. Mnoho ingrediencií pochádza z tradičnej kórejskej medicíny a prírodných zdrojov.

 

 

baner na článok (54)

 

 


Prírodné Ingrediencie: Sila Zeme a Mora

Jedným z pilierov úspechu kórejskej kozmetiky je jej silná orientácia na prírodné ingrediencie. Kórejci veria, že príroda má najsilnejšiu liečivú moc a ich kozmetické produkty sú bohaté na rôzne rastlinné extrakty a iné prírodné zložky. V našich produktoch si môžete užívať benefity a účinky z týchto úžasných ingrediencií:



Riasy

Produkty obsahujúce riasy sú ako morské poklady pre vašu pokožku. Riasy sú bohaté na minerály a vitamíny, ktoré pokožku hydratujú a chránia pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

 

Aloe Vera

Aloe Vera je ďalšou populárnou zložkou, ktorá sa často používa v kórejskej kozmetike. Jej hydratačné a upokojujúce vlastnosti sú neoceniteľné, ak máte suchú alebo podráždenú pleť. Aloe Vera obsahuje vitamíny, minerály a aminokyseliny, ktoré nielenže hydratujú, ale aj regenerujú pokožku. Predstavte si Aloe Vera ako prírodný hydratačný nápoj pre vašu pleť, po ktorom bude vyzerať sviežo a žiarivo.

 

Fermentované ingrediencie

Fermentácia je proces, ktorý zvyšuje účinnosť rastlinných a iných prírodných zložiek. V kórejskej kozmetike sa často využíva fermentovaný ryžový extrakt alebo fermentované sójové bôby. Fermentované extrakty, ako je fermentovaný ryžový extrakt alebo fermentovaný kvasnicový extrakt, sú plné vitamínov, aminokyselín a antioxidantov. Fermentované produkty majú vyššiu koncentráciu živín a lepšie prenikajú do pokožky, čím zabezpečujú hlbšiu hydratáciu a výživu. Jednou z kľúčových zložiek, ktorá sa často nachádza v kórejských produktoch starostlivosti o pleť, je Bifida Ferment Lysate. Tento zázračný elixír, ktorý je výsledkom fermentačného procesu, má množstvo priaznivých účinkov na pokožku.

 

Beta Glukan 1000

Beta glukan 1000 je polysacharid, ktorý sa nachádza v bunkových stenách určitých húb, obilnín a kvasníc. Je známy svojimi silnými imunomodulačnými a protizápalovými vlastnosťami. V kontexte kozmetiky je však dôležité podotknúť, že beta glukan 1000 nie je len obyčajná zložka. Už samotné číslo 1000 označuje jeho molekulárnu hmotnosť, ktorá má rozhodujúci vplyv na jeho prenikanie do pokožky a efektivitu. Jednou z jeho najvýznamnejších vlastností je schopnosť preniknúť do hlbších vrstiev pokožky, kde môže efektívne pôsobiť. Beta glukan 1000 má unikátnu schopnosť viazať vodu, čo ho robí vynikajúcim hydratačným prostriedkom. Na rozdiel od bežných hydratačných látok, beta glukan nielenže udržiava pokožku hydratovanú, ale aj posilňuje kožnú bariéru a zvyšuje jej odolnosť voči vonkajším stresorom.

 


Magická sila húb

V kórejskej kozmetike sa využíva množstvo druhov húb, každá s rozličnými benefitmi. Často nájdeme v zložení produktov huby ako reishi, shiitake, maitake, cordyceps alebo chaga. Každá z týchto húb má svoje unikátne vlastnosti a spoločne tvoria neprekonateľný komplex, ktorý dokáže zázraky.

 
Huby Reishi

Reishi, známa aj ako "huba nesmrteľnosti", je jednou z najcennejších húb v tradičnej čínskej a kórejskej medicíne. Táto huba je plná antioxidantov, ktoré bojujú proti voľným radikálom, čím pomáhajú predchádzať predčasnému starnutiu pokožky. Reishi tiež obsahuje beta-glukány, ktoré majú silné protizápalové vlastnosti, čo robí túto hubu ideálnou pre citlivú alebo podráždenú pokožku.

Príklad: Ak máte problémy s rosaceou alebo chronickým začervenaním, krém s extraktom z reishi vám môže priniesť úľavu a zlepšiť celkový vzhľad pleti.


Chaga: Super antioxidant

Chaga, často nazývaná aj "kráľovná húb", je silným antioxidantom, ktorý chráni pokožku pred oxidačným stresom. Obsahuje aj vysoké množstvo melanínu, čo pomáha chrániť pokožku pred škodlivým UV žiarením a zlepšuje jej schopnosť bojovať proti poškodeniu spôsobenému slnkom.

Príklad: Ak ste počas leta veľa na slnku, chaga môže byť vaším najlepším priateľom, ktorý pomôže minimalizovať poškodenie a udržať pleť mladistvú.

 

Cordyceps: Energetický booster

Cordyceps je huba, ktorá je v kórejskej medicíne považovaná za elixír energie a vitality. V kozmetike sa využíva pre svoje schopnosti zlepšiť bunkovú obnovu a zvýšiť energiu v kožných bunkách. To vedie k žiarivejšej a mladistvejšej pleti.

Príklad: Ak vaša pleť vyzerá unavene a bez života, maska alebo sérum s cordycepsom môže priniesť okamžitý efekt osvieženia a revitalizácie.

 

 

Aqua Activ H

Aqua Activ H je výsledkom inovatívneho výskumu a technológie, ktorá pochádza priamo z kórejských laboratórií. Ide o bioaktívnu zložku, ktorá je známa svojimi hydratačnými a regeneračnými vlastnosťami. Táto zložka je vytvorená kombináciou rôznych prírodných extraktov, minerálov a peptidov, ktoré spoločne pracujú na zlepšení stavu pokožky.



Trend, ktorý oslovuje svet


Jedným z príkladov, ktorý ilustruje jedinečnosť kórejských produktov, je tzv. 10-kroková rutina starostlivosti o pleť. Tento koncept môže západným ženám pripadať zložitý a časovo náročný, ale v Kórei je to bežná súčasť každodenného života. Každý krok má svoj význam – od dvojitého čistenia, cez toner, esenciu, séra až po hydratáciu a ochranu pred slnkom. Táto rutina zabezpečuje, že pokožka dostáva všetko, čo potrebuje, v najlepšej možnej kvalite a správnom poradí.


Jedným z dôvodov, prečo skúsiť kozmetiku s kórejskymi ingredienciami je jej schopnosť prispôsobiť sa rôznym typom pleti a jej potrebám. Či už máte suchú, mastnú, zmiešanú alebo citlivú pokožku, vždy nájdete produkt, ktorý je pre vás ten pravý. A čo je najdôležitejšie, tieto produkty skutočne fungujú.


Kórejská kozmetika nie je len trend, je to revolúcia v starostlivosti o pleť. Viditeľné výsledky, dôkladné formulácie a prírodné zložky sú dôvody, prečo si získala srdcia ľudí po celom svete. Ak ste už vyskúšali kórejskú kozmetiku, viete, o čom hovoríme. Ak nie, možno je čas dať jej šancu a zažiť na vlastnej koži, čo všetko dokáže.


Takže, keď nabudúce budete stáť pred rozhodnutím, aký kozmetický produkt si vybrať, myslite na prírodné zložky, ktoré naša kozmetika s kórejskými ingredienciami ponúka.

 

Vaša pleť vám za to poďakuje ♥